En lærerik og spennende dag om tang og tare!
Det blir teori, sanking, lage 3 rettes måltid med tang og tare, spise et deilig måltid, du får med hjem et glass med syltet tang og nybegynnerhefte.
Meld deg på ved å sende e-post til bjorn@tingmedtang.no
For deg som ønsker å lære om denne kortreiste og næringsrike ressursen, men mangler kunnskap og inspirasjon til å komme i gang. Her trengs ingen forkunnskaper. Etter kurset vil du se på dette «mystiske» i fjæra med nye øyne.
- Hvorfor bør du bruke tang og tare i maten?
- Hvordan kan jeg høste den selv i fjæra?
- Hvilke arter egner seg til hva slags mat?
- Må den renses?
- Hvordan konserverer jeg dette?
- Hvilket næringsinnhold har tang og tare?
- Hva gjør tang og tare så bærekraftig?
Disse spørsmålene og mye, mye mer ønsker vi å lære deg svarene på slik at du selv kan ta i bruk denne næringsrike ressursen.
Kurset varer i 4 timer og omfatter en teoretisk del og en praktisk del i fjæra hvor det sankes ulike arter. Her er du selv med ut i vannet og høster og renser. Vel oppe av vannet tilberedes et felles 3 retters måltid som er avslutningen på kurset. Her brukes det av dagens fangst.
Ta kontakt med Bjorn@tingmedtang.no for påmelding og nærmere informasjon.
Dagens innhold
Teoridel ca 1 time
Ute og sanker tang
Gjennomgang og rensing av «fangsten»
Matlaging
Spise et deilig måltid hvor tangen som er sanket er en viktig ingrediens
Kurset inkluderer:
Ny kunnskap
Spennende naturopplevelse
Et 3 retters måltid
Et glass med syltet tang
Oppskrifter
Nybegynnerhefte
Utstyrsliste blir tilsendt på forhånd
Ting med Tang har noe sakser, brodder og sankenett til utlån.
Pris kr 1250,-
Fremmøte Flåtaviken badeplass i Engelsviken hvor hele kurset gjennomføres.